15 jaar Auberge La Grande Cure!

Omgeving

Marcourt, het hart van de Ardennen
In de omgeving van Marcourt stromen de rivieren de Ourthe en de Aisne. Ze hebben deze streek-met zijn talrijke beekjes en bosrijke valleien- gevormd en zo aantrekkelijk gemaakt. Marcourt ligt aan de oever van de Ourthe en was al in 1050 de hoofdplaats van het graafschap van Montaigu (1050). In 1600 werden hier vele urnen ontdekt die gevuld waren met assen, beenderen, medailles en muntstukken met de beeltenis van de Romeinse keizers! 

Bezienswaardigheden
In de streek van de twee rivieren bevinden zich meer dan 100 schilderachtige dorpjes. U bent hier dus niet snel uitgekeken!

Markt in Marcourt
In juli en augustus kunt u hier elke woensdag naar de ambachtelijke zomermarkt, waar u diverse streekproducten kunt proeven. 

Kapel St-Thibaut
Vanaf het terras van La Grande Cure ziet u de kapel van Saint-Thibaut al liggen. Vanaf dit punt, dat altijd nog een officiële bedevaartsplaats is, heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.

Andere toeristische attracties 
- De megalieten van Wéris (grote rechtopstaande stenen uit de préhistorie) 
- Durbuy, het kleinste stadje ter wereld
- Druipsteengrotten van Hotton
- Toeristische trammetje in Erezée
- Domein Hottemme in Barvaux, met tentoonstellingen over flora en fauna
- Recreatiebos Park Chlorophylle in Dochamps, 
- Het plaatsje La Roche met de ruines van het feodaal kasteel.

Sportieve uitstapjes
Voor de sportievelingen staan golf, wandelen, MTB, kajakken, hengelen, en vele andere activiteiten op het menu.Marcourt verdient zeker een omweg, of beter nog: een verblijf in La Grande Cure!

webdesign: stardekk ×